The Main Burdens of Doing Business Perceived by Family-Owned Hospitality Enterprises in Slovakia

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Šmardová, Ľudmila
dc.contributor.author Elexa, Ľuboš
dc.date.accessioned 2014-03-24T13:32:15Z
dc.date.available 2014-03-24T13:32:15Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Šmardová, Ľ., Elexa, Ľ., The Main Burdens of Doing Business Perceived by Family-Owned Hospitality Enterprises in Slovakia. Journal of Entrepreneurship, Management and Innovation (JEMI), 2013, vol. 9, nr 1 : Entrepreneurship in Tourism and Sport. Ed. by M. Bednarczyk, J. Gancarczyk, s. 97-118 pl
dc.identifier.issn 2299-7326
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/7177
dc.description.abstract The main aim of the article is to identify the main burdens of doing business perceived by Slovak family owned hospitality businesses as well as to assess their view on the prospects for family businesses in Slovakia. The article analyzes primary data gained from an opinion survey conducted by means of a questionnaire in 2013. The business environment perception is evaluated according to the perception of certain external business environment indicators (conditions of doing business) depicted on the basis of the results of the pilot survey conducted in 2009 and the research carried out in 2010/2011. The results allowed us to identify the most discussed topics and burdens of doing business in tourism and hospitality in Slovakia. pl
dc.description.abstract Głównym celem artykułu jest identyfikacja podstawowych ciężarów utrudniających prowadzenie biznesu postrzeganych przez Słowackie firmy rodzinne jak również ocena ich perspektyw rozwoju biznesu rodzinnego na Słowacji. Artykuł analizuje podstawowe dane uzyskane w badaniu opinii przeprowadzonym za pomocą kwestionariuszy w 2013 roku. Postrzeganie środowiska biznesu oceniane jest według określonych wskaźników zewnętrznego środowiska biznesu (warunki prowadzenia działalności), które uzyskano na podstawie wyników pilotażowego badania przeprowadzonego w 2009 roku oraz badań z lat 2010/2011. Wyniki te określają najżywiej dyskutowane tematy oraz ciężary utrudniające prowadzenie biznesu w słowackiej turystyce i hotelarstwie. pl
dc.language.iso en pl
dc.publisher Nowy Sacz School of Business – National-Louis University pl
dc.rights Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/ *
dc.subject family business pl
dc.subject hospitality pl
dc.subject business environment pl
dc.subject business conditions pl
dc.subject rodzinny biznes pl
dc.subject hotelarstwo pl
dc.subject środowisko biznesu pl
dc.subject warunki prowadzenia działalności biznesowej pl
dc.title The Main Burdens of Doing Business Perceived by Family-Owned Hospitality Enterprises in Slovakia pl
dc.type article pl


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska Except where otherwise noted, this item's license is described as Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info