Wpływ procesu wdrażania standardów systemu zarządzania jakością ISO 22000:2005 na efektywność pracy pracowników produkcyjnych na podstawieprzedsiębiorstwa produkcyjnego branży spożywczej

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Soboń, Janusz
dc.contributor.author Talar, Izabella
dc.date.accessioned 2014-01-29T07:02:02Z
dc.date.available 2014-01-29T07:02:02Z
dc.date.issued 2012-04-04 11:32:02
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/4924
dc.description.abstract Celem pracy będzie przeprowadzenie analizy pracy i zachowań pracowników produkcyjnych oraz określenie wpływu wdrożenia standardów zarządzania żywnością na jakość i efektywność pracy. W niniejszej pracy zostanie przedstawiony i zbadany proces produkcyjny, wyjaśnienie na czym on polega, jakie zmiany ze sobą niesie i w końcu, jak to wpływa na pracę załogi. Obiektem badań będzie Firma Produkcyjna branży spożywczej z województwa małopolskiego, która zajmuje się skupowaniem i konfekcjonowaniem miodu. Badaniem zostanie objęty cały proces przygotowania pracownika do pełnienia swoich zadań, a więc od momentu przyjęcia, poprzez szkolenia, doskonalenia, aż do chwili kiedy może on zająć przewidziane dla siebie stanowisko pracy. Szczególna uwaga będzie poświęcona bezpieczeństwu pracy, więc zostanie dokładnie przeanalizowany proces tworzenia stanowisk, a co za tym idzie, opisanie - jaką rolę ma spełniać i jakich predyspozycji wymaga konkretne stanowisko oraz jakie niesie zagrożenia praca na danym stanowisku. Obserwacji zostanie również poddany proces konfekcjonowania miodu, czego wynikiem jest szczególny nacisk na jakość wykonywanej przy tym pracy. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna
dc.subject analiza pracy pl
dc.subject zachowania pracownika pl
dc.subject zarządzanie żywnością pl
dc.subject jakość pracy pl
dc.subject efektywność pracy pl
dc.title Wpływ procesu wdrażania standardów systemu zarządzania jakością ISO 22000:2005 na efektywność pracy pracowników produkcyjnych na podstawieprzedsiębiorstwa produkcyjnego branży spożywczej pl
dc.title.alternative Influence of the implementation process of standards for quality management system ISO 22000:2005 on the work efficiency of the production workers based on the manufacturing company in food industry pl
dc.type masterThesis pl
dc.date.updated 2014-01-28T14:11:29Z


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Prace magisterskie [3237]
    [Zgodnie z obowiązującą procedurą nie udostępniamy pełnych wersji prac dyplomowych]

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info