Wdrożenie zasad systemu HACP w piekarni Gminnej Spółdzielni w Tymbarku

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Batko, Bogdan
dc.contributor.author Poręba Iwona
dc.date.accessioned 2014-02-11T08:35:36Z
dc.date.available 2014-02-11T08:35:36Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/5534
dc.description.abstract Celem niniejszej pracy jest zaprezentowanie sposobu wdrożenia systemu HACCP i jego roli w zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego produktów spożywczych. W pracy zaprezentowano siedem zasad systemu HACCP i wytyczne jego wdrażania, krótkie kalendarium oraz wydarzenia, które przyczyniły się do jego powstania. Opisano także dwunastostopniową sekwencję działań zalecaną przez kodeks żywnościowy, dzięki której można samodzielnie go wdrożyć. Przedstawiono strukturę organizacyjną Gminnej Spółdzielni w Tymbarku oraz rodzaj prowadzonej działalności. Scharakteryzowano jej dostawców i odbiorców, sytuację finansową i pozycję na rynku. Zawarto opis wdrożenia systemu na przykładzie piekarni Gminnej Spółdzielni w Tymbarku z uwzględnieniem metod, sposobów i narzędzi, jakie były wykorzystane do wdrożenia zasad tego systemu. Zaprezentowano przykłady ich zastosowania w konkretnych przypadkach, a także przywołano kilka problemów, jakie zespół ds. HACCP napotkał podczas wdrożenia oraz sposoby ich rozwiązania. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna pl
dc.subject HACCP pl
dc.subject jakość pl
dc.subject zarządzanie jakością pl
dc.subject wdrażanie HACCP pl
dc.subject granice CCP pl
dc.subject piekarnia pl
dc.title Wdrożenie zasad systemu HACP w piekarni Gminnej Spółdzielni w Tymbarku pl
dc.title.alternative Initiating the rules of HACCP in bakery of Communal Cooperative in Tymbark en
dc.type bachelorThesis pl


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info